Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar adjö med superhjältemusikal

/
  • sista finputsningen. Discohjälten Isabelle Kågström kollar att peruken sitter rätt.
  • liveband. Det är många som deltar i den humoristiska musikalen. Förutom alla karaktärerna finns även livebandet Funky Afro Hair Dudes med på scenen på lördag.
  • musikalhjältar. Räddningen har kommit till Doom Town i form av superhjältarna Louise Niska, Nelly Harrysson, Isabelle Kågström och Linnea Åhlander.muskelknutte. Nelly Harrysson är hjälten som tror att hjärnan sitter i musklerna.

Med en egenhändigt skriven musikal om superhjältar tar teatergruppen Tha Family farväl. Efter flera år och många föreställningar tillsammans ska medlemmarna gå skilda vägar.

Annons

Det är ett smärre kaos när musikalen ”Superhjältarna of Doom” spelas igenom i Kulturskolans röda trähus. Närmare 20 personer, plus ett liveband med nio medlemmar, deltar i uppsättningen. Det blir helt annorlunda när uppsättningen får hålla till i de mer rymliga lokalerna på Folkets Hus, betonar dramapedagogen Ulrika Goude-Westby som försöker hålla i trådarna.

Musikalen med många humoristiska inslag handlar om superhjältarna som kommer för att rädda staden Doom och har skrivits helt av teatergruppen.

Idén har de haft länge men det var först efter jullovet som de bestämde sig för att köra igång. Föreställningen blir den sista för Tha Family där kärntruppen har uppträtt tillsammans sedan de gick på lågstadiet. Nu har flera flyttat iväg för att studera och därför har gruppen bestämt sig för att splittras helt.

– Det är roligt att få plocka upp några av de yngre också. Tha Family har varit sådana förebilder, säger Ulrika Goude-Westby.

Premiär för superhjältarna är det på lördag. De två föreställningarna hålls i teatern på Folkets Hus och Tha Family hoppas att få underhålla Sandvikenborna ännu en gång.

Mer läsning

Annons