Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teresias passion hjälper fattiga

/
  • ”ett fint minne”. Den varmblodiga travaren Andy My var tvungen att avlivas en dryg vecka efter att den här bilden togs.

39-åriga Teresia Wallström i Storvik är november månads hästtjej. Tillsammans med varmblodet Andy My samlar hon in pengar till fattiga kvinnor i Afrika genom att ställa upp på bild.

Annons

Det här fotot blev det sista minnet av hästen.

Kalenderhjälpen är en bildkalender med tjejer och deras hästar. Idén föddes för två år sedan efter en diskussion på den stora hästsajten Bukefals om hur skevt kvinnor och hästar ofta framställs i reklam och andra sammanhang. Initiativtagarna ville visa en annan sida och bestämde sig för att göra en kalender där överskottet går till förlossningsskadade kvinnor.

– Jag tyckte idén var bra och tänkte att det skulle vara roligt att få vara med, berättar Teresia Wallström.

Den kalender som finns ute nu har temat ”Saga, myt och folktro”. 2012 är det passion som gäller. Och förutom häst och barn är det linedance som är Teresias passion.

– Men när bilden skulle tas i somras fick vi inte till det med dansare och allt som vi planerat. Då fick vi improvisera och i stället fick jag med mina barn på bilden som jag egentligen hade önskat redan från början. De är ju också min passion, säger hon.

Western-stilen med jeans och boots stämmer bra in på hur Teresia ser ut i vanliga fall. Bara hatten är extra.

Bilderna togs fredag 22 juli och drygt en vecka senare blev Andy My akut sjuk i foderstrupsförstoppning. och fick avlivas.

– Därför är bilderna extra viktiga. Ett fint minne, konstaterar hon.

Mer läsning

Annons