Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thip tog chansen – satsade på thaimat

/
  • KOCK. Thip Sjödin sade upp sig från sitt jobb på Sandvik och satsade på thaimat i stället. ”Jag funderade väldigt länge innan jag vågade”, berättar hon.

Det krävdes en hel del betänketid innan Thip Sjödin vågade lämna sitt jobb för att satsa på thailändsk mat. Men nu är hon nöjd med sitt val.


– Det går jättebra, vi har mycket att göra hela tiden, berättar hon.

Annons

Thip Sjödin hade jobbat på Sandvik i fyra år när ägaren till Steeltown Biljard föreslog att hon skulle öppna ett litet thailändskt kök i anslutning till Steeltown. Thip var frestad men det var inte helt självklart att lämna en fast anställning för att stå på egna ben.

– Jag visste ju inte vad svenskarna tycker om thaimat, säger hon.

Det visade sig att Sandvikenborna gillar thaimat. Sedan Thips Thaimat öppnade har det varit full fart och när hennes sex månader långa tjänstledighet från Sandvik var över valde Thip att säga upp sig och fortsätta med maten.

Nu är det sammanlagt fyra personer som jobbar här. Alla är ursprungligen från Thailand – det var ett krav för att de skulle få jobbet.

– Det är stor skillnad mellan maten i olika länder. Här vet alla redan vad de ska göra, de känner igen ingredienserna och så. I ett thaikök tycker jag att man måste vara thai. Jag har provat att äta thaimat på andra ställen och ibland har det inte varit thailändare som lagat den. Då märks det.

– När jag kom hit för nio år sedan hade det varit svårare. Men nu känner jag minst 40 personer från Thailand här runt Sandviken.

Nu väntar nästa kanske utmaning för Thip Sjödin. Steeltowns ägare vill att de utökar verksamheten och försöker etablera sig i Gävle också.

– Men jag vill nog inte göra det än. Jag vill att vi tar det långsamt och är här ett tag först.

Mer läsning

Annons