Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårsflicka misstänks ha orsakat brand

En eftermiddag i augusti i fjol brann en förrådslänga på Smultronbacken i Sandviken ned. Nu går polisutredningen mot sitt slut och en tonårig flicka är misstänkt för att ha orsakat branden.

Annons

Flickan var misstänkt för branden redan från början. Enligt vittnen ska hon ha kastat in en brinnande cigarett i förrådet. Någon annan sa till henne att hon borde släcka den, men hon struntade i det.Cigaretten antände byggnaden som sedan brann ned och värden för hundratusentals kronor förstördes. Byggnaden användes bland annat som cykelförråd.


Åklagaren Sebastian Flodström har ännu inte tagit ställning till vilken brottsrubricering som kan bli aktuell i ett kommande åtal. Värdet på det förstörda kan tala för att det kan bli ett mordbrandsåtal. Å andra sidan var risken att branden skulle sprida sig till bostadshusen i närheten låg. Grov skadegörelse är en möjlig brottsrubricering.


I längan hade sju lägenheter sina cykelförråd. Där förvarades även andra saker, till exempel en gasoltub. Den var dock av en typ som inte kan explodera.

Mer läsning

Annons