Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre åtalas för mordförsök på Nya Bruket

Tre släktingar åtalades i går för försök till mord på två män på Nya Bruket i början av maj.
Enligt åtalet ska de upprepade gånger ha huggit med knivar i männens överkroppar.

Annons

Det var natten till 2 maj som polisen larmades till Skolgatan på Nya Bruket i samband med ett knivdrama med många inblandade.

Tre män, 26, 39 och 44 år gamla och släkt med varandra, häktades för ett par veckor sedan misstänkta för grov misshandel av två män.

När vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand i går lämnade in åtalet till tingsrätten har han skärpt rubriceringen till försök till mord.

Han menar att de tre männen gemensamt och i samförstånd försökt mörda två män från en annan familj genom att upprepat hugga dem i bålen med knivar. Han menar vidare att det funnits fara för brottets fullbordan.

För att styrka att männen hade för avsikt att beröva sina offer livet kallar han en sakkunnig överläkare från Rättsmedicinalverket för att vittna under rättegången.

Även ett flertal andra vittnen kommer att kallas till Gävle tingsrätt.

Sedan tidigare har vi kunnat berätta att knivslagsmålet är en fejd mellan två släkter och där ett underhåll till ett barn varit en utlösande faktor.

Från början var fem personer anhållna men två släpptes och de är nu inte heller åtalade.

Om tingsrätten inte anser att rubriceringen försök till mord håller har Mikael Hammarstrand garderat sig med grov misshandel som alternativ rubricering.

Mer läsning

Annons