Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Treårsavtal när Drömfabriken får konkurrens

Det blir ett treårigt avtal med möjlighet till ett års förlängning när Sandvikens kommun nu upphandlar daglig verksamhet med estetisk inriktning för 10-15 personer. Upphandlingen värderas till 1,8 miljoner kronor.

Annons

Sedan flera år tillbaka har Sandvikens kommun ett avtal med Drömfabriken om daglig verksamhet för ett tiotal utvecklingsstörda personer. Avtalet går ut vid årsskiftet och ska nu ersättas genom en offentlig upphandling.

Fram till nästa torsdag är det fritt fram för alla intresserade att lägga ett anbud på en verksamhet enligt LSS (lagen som stöd och service till vissa funktionshindrade) motsvarande den som i dag bedrivs på Drömfabriken.

I underlaget skriver kommunen att det ska vara en estetisk inriktning och att verksamheten ska bedrivas minst 50 veckor per år i lokaler som är fullt tillgängliga för personer med funktionsnedsättning.

Årskostnaden får högst vara 450 000 kronor, vilket är det kommunbidrag som finns tillgängligt. Totalt värderas upphandlingen därmed till 1,8 miljoner kronor för en fyraårsperiod.

Mer läsning

Annons