Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje mansöks förvåldtäkten

Två män i 25-årsåldern greps av polisen natten till lördagen misstänkta för att ha våldtagit en 17-årig flicka

i Sandviken. Den ene av männen släpptes på kvällen. Polisen letade då efter en tredje man som också misstänks vara inblandad.

Annons

Det var den 17-åriga flickan som själv ringde till polisen under natten mot lördagen och anmälde att hon hade blivit våldtagen. Våldtäkten ska ha skett utomhus i Sandviken vid 02-tiden. Innan händelsen ska flickan ha träffat männen ute i centrala Sandviken. Hon pratade med dem ett tag men känner ingen av dem sedan tidigare.

Ganska omgående efter larmet grep polisen två män i 25-årsåldern. De båda männen förhördes och anhölls under lördagen, men den ene av dem släpptes under kvällen och är inte längre misstänkt.

– Vi vill komma i kontakt med en tredje man för att utröna om han också kan ha varit inblandad, säger jourhavande förundersökningsledare Bosse Westergren.

På söndagsmorgonen ska en teknisk underöskning göras av det polisen tror kan vara brottsplatsen. Polisen ville i går inte berätta var platsen ligger och var även i övrigt mycket förtegen om utredningsläget.

– Vi vill ligga lågt tills vi kommit i kontakt med den tredje mannen och är klara med den tekniska undersökningen, säger Bosse Westergren.

Även den 17-åriga flickan förhördes och genomgick en läkarundersökning under lördagen.

Mer läsning

Annons