Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trist tycker ungdomarna om pensionärsprotesten

- En negativ och tråkig attityd. Parkbadet är en offentlig anläggning som är öppen för alla oavsett åldrar. Vi är där på precis samma villkor som andra besökare.

Annons

Så säger Björn Eriksson i gymnasieskolans elevråd om pensionärsprotesten mot att skolungdomarna nu flyttar in i badhuset med sina idrottslektioner. Som Arbetarbladet berättade i går har det uppstått en liten generationskonflikt sedan Parkbadet och Sandvikens gymnasieskola tecknat ett avtal som innebär att eleverna fritt kan träna i bassänger och träningslokaler både på lektionstid och på håltimmar.

Ove Johansson, ordförande för Kommunalpensionärerna och ledamot i kommunens pensionärsråd, har hos kultur- och fritidsnämnden protesterat mot att pensionärer och andra besökare nu kan tvingas iväg till privata gym för att få motionera.

Gymnasieskolans elevråd beklagar att debatten uppstått.

– Det är tråkigt att det finns en sådan här negativ attityd, säger Björn Eriksson.

Han tycker att samarbetet mellan skola och badanläggning är en mycket bra satsning nu när gymnasieprogrammen blivit så trångbodda i sina egna idrottslokaler att fyra klasser med uppåt 100 elever ibland tvingas ha lektioner samtidigt i en hall.

– Ett stort framsteg i processen att göra Sandvikens gymnasieskola till en bättre och mer attraktiv skola.

Björn Eriksson anser inte att äldre besökare har anledning att oroa sig för att det ska bli stökigt och stimmigt i lokalerna.

– Parkbadet är en offentlig anläggning. Vi är där på samma villkor som alla andra. Den som inte sköter sig kan få sitt badkort indraget och blir därmed också underkänd i idrott. Känner man sig störd är det väl bara att säga till eller uppmärksamma personalen.

Mer läsning

Annons