Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya likhundar markerade på samma ställe

/

Två nya likhundar var på plats i Gavelhyttan i går för att söka efter ”Kjelle Blues”. Även de hundarna markerade på samma ställe ute i vattnet.
– Vi vill se om det går att ringa in området mer exakt, säger kriminalinspektör Christer Lööf.

Annons

Det är nu tre veckor sedan de så kallade kriminalsökhundarna markerade att det finns en människokropp eller kroppsvätskor i vattnet i Gavelhyttan i Storsjöns västra del.

Polisen beslöt omedelbart efter det att gå ner med dykare för att försöka hitta kroppen efter den förvunne Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Andersson, som man tror dumpats där.

Efter det har polisen ägnat många timmar åt att söka igenom botten med både dykare och annan utrustning, men utan resultat. Det har varit ett svårt arbete på grund av att botten är täckt av slam och vattnet därför blivit grumligt.

För att vara säkra på att det verkligen ligger någon kropp i vattnet tog polisen i går dit två andra specialsökhundar från Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter från boende i området skällde hundarna många gånger på samma område som de två tidigare markerade.

Det betyder att det ligger något i vattnet.

– Vår tanke med nya hundar var också att se om det går att ringa in området mer exakt. Vi vill inte planlöst utöka området utan snarare göra det mindre. Viken är stor och vi kan inte söka igenom hela, säger Christer Lööf.

Hur polisen nu går vidare efter att ha fått ytterligare bevis i går, kan inte Christer Lööf svara på.

– Vi är så noggranna som det går. Vi ger inte upp, säger han.

Mer läsning

Annons