Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvååring påkörd av glassbil – avled av skadorna

En tvåårig pojke förolyckades efter att ha blivit påkörd av en glassbil i Årsunda utanför Sandviken.

Annons

Polisen larmades om olyckan klockan 17.02 på lördagseftermiddagen. En tvåårig pojke hade blivit påkörd av en mindre lastbil och skadats svårt.

– Pojken påkördes i mycket låg hastighet och hamnade på något sätt under fordonet, säger vakthavande befäl Peter Hultqvist.

Tvååringen kördes till Gävle sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Polisen kommer nu att höra vittnen.

– Vi har en bild av hur olyckan gått till men vill få det bekräftat genom vittnesförhör innan vi går ut med någonting, säger Peter Hultqvist.

Anhöriga är underrättade och chauffören av fordonet, en 26-årig man, chockades svårt och fördes också till sjukhus.

Den mindre lastbilen har tagits i beslag och kommer att genomgå en teknisk undersökning. En anmälan om vållande till annans död är upprättad.

– Det är en rutinmässig åtgärd att göra en sådan anmälan. Vi måste göra det för att kunna beslagta fordonet för att se så det inte är något fel på det, säger Peter Hultqvist.

Av hänsyn till anhöriga har polisen inte arbetat vidare med olyckan under söndagen, men ett antal förhör har redan hållits.

– Utredningen kommer att kompletteras på olika sätt i morgon, säger Leif Zackrisson, jourhavande förundersökningsledare, till Arbetarbladet.

Rubriceringen vållande till annans död kvarstår tills vidare.

Med anledning av att pojken avled håller Årsunda kyrka öppet i dag, söndag, uppger GD. Där kommer en gudstjänst att hållas för den drabbade familjen klockan 15.

Mer läsning

Annons