Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik container stulen i Kungsgården

/
  • Tjuvarna tog sig in. Grindarna till återvinningscentralen här i Kungsgården klipptes upp med en bultsax och sedan stals en unik container. Inbrottet skedde någon gång mellan onsdag och söndag i förra veckan.

En unik container värd minst 70 000 kronor har stulits från Återvinningscentralen i Kungsgården.
– Man undrar om tjuvarna visste vad gjorde? Den ser väldigt speciell ut och åkare jag pratat med säger att de skulle känna igen containern på en gång, berättar David Säll, arbetsledare på Gästrike Återvinnare.

Annons

Det var i söndags som man upptäckte att grindarna till återvinningscentralen på Ringarsvägen brutits upp med bultsax. Då såg man också att en 35 kubik stor container hade stulits. Inbrottet och stölden skedde någon gång efter onsdagen.

Containern är inte vilken som helst - utan specialbeställd av Gästrike Återvinnare för att passa just i Kungsgården. En del av sidan sitter nämligen fast i locket och följer med upp när man lyfter på locket. Anledningen till det är att på just den här återvinningsstationen är det ramper upp till containrarna och för att man ska nå upp att slänga sitt skräp blir sidan på containern cirka 50 centimeter lägre när man lyfter på locket.

Att den ser speciell ut råder det ingen tvekan om.

– De åkare jag pratat med som kör mycket åt oss säger att de aldrig sett någon liknande och skulle känna igen just den här bland alla andra, säger David Säll, som därför undrar om tjuvarna verkligen visste vad de tog.

– Man måste nog åka långt bort för att sälja den, spekulerar han i och tillägger att en "vanlig" container lättare skulle smälta in i mängden.

Att det var just containern tjuven eller tjuvarna var ute efter är högst sannolikt eftersom den antingen var tom eller innehåll trädgårdsavfall.

Värdet på containern är mellan 70 000 och 80 000 kronor och det finns ytterligare åtta till av samma sort i Kungsgården.

David Säll hoppas nu att stölden kan ha filmats av Norsk Hydros övervakningskamera som är uppsatt på den obemannade bensinstationen strax intill. Den kameran sattes upp efter att bensinbolaget haft problem med många dieselstölder.

Mer läsning

Annons