Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppfödare får ersätta kund

En djuruppfödare i Sandviken ska ersätta en kund efter ett beslut från Allmänna reklamationsnämnden.
Kunden köpte vad hon trodde var en renrasig hund med stamtavla. Men den renrasiga hunden var egentligen en blandrashund med underbett.

Annons

Kvinnan från Bollnäs köpte vad hon trodde var en renrasig hund med stamtavla för 10 000 kronor från djuruppfödaren i Sandviken. Djuruppfödaren hade en hemsida där det framgick att uppfödaren hade en kennel och enligt annonser och muntliga uppgifter till kvinnan skulle hunden hon var intresserad av ha en stamtavla. Hunden var även försäkrad för så kallade dolda fel.

Fem månader efter köpet upptäckte kvinnan att hunden inte alls var renrasig. Den saknade stamtavla samt hade ett underbett och en ögonsjukdom. Med anledning av de dolda felen kunde kvinnan inte använda sin hund till uppfödning av valpar.

Allmänna reklamationsnämnden, ARN, har därför beslutat att djuruppfödaren ska ersätta kvinnan med 4 835 kronor för prisavdrag och operationen av hundens ögonsjukdom. ARN fann även att djuruppfödaren inte har en registrerad kennel och bedriver inte någon uppfödning av hundar.

Mer läsning

Annons