Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsägningarna i skolan kan halveras

Det kan bli bara hälften så många uppsägningar som tidigare aviserats inom skolor och förskolor i Sandviken.

Närmare 50 anställda är i dag intresserade av att sluta frivilligt med avgångsvederlag eller särskild avtalspension.

Många yngre som riskerat uppsägning kan därmed komma att räddas kvar i sista stund.

Annons

Trots att det bara är två veckor kvar till skolstarten är det fortfarande oklart vilka anställda inom kunskapsförvaltningen som får behålla sina jobb och vilka som måste sluta.

Kommunen har varslat 100 anställda om uppsägning utöver den naturliga avgången. Men förhandlingarna med facken har dragit ut på tiden i avvaktan på att alternativa lösningar utretts.

– Det är naturligtvis hemskt för alla inblandade att behöva sväva i ovisshet. Men samtidigt har vi sett en möjlighet att kunna rädda kvar ett antal personer och undvika att få en sned åldersfördelning, säger grundskolechefen Lars Walter.

Tidigare i somras gick kunskapsförvaltningen ut med ett erbjudande om avgångsvederlag motsvarande upp till åtta månadslöner för alla som arbetat i minst tio år och särskild avtalspension för 63-åringar och 64-åringar.

När tiden för att anmäla intresse för avgångsvederlag gick ut i fredags hade 20 anställda hört av sig. Tidigare har 27 personer meddelat att de är intresserade av att tidigarelägga sin pension mot att de får behålla cirka 70 procent av lönen.

Totalt är det nu alltså 47 anställda som kan tänka sig att sluta frivilligt med avtalspension eller avgångsvederlag. Ytterligare ett antal personer väntas vara intresserade av tjänstledigheter.

– Men de frivilliga överenskommelserna bygger på att vi kan rädda kvar någon som annars teoretiskt skulle ha blivit uppsagd. Hur många det i slutändan handlar om vet vi inte i dag, säger personalsekreteraren Annika Holm.

Kunskapsförvaltningen ska nu snabbt matcha namnen på de som är beredda att sluta frivilligt med den kompetens som i så fall blir kvar på skolor och förskolor. På måndag hålls nästa förhandling. Parternas ambition är att då komma överens så att alla berörda vet om vad som gäller inför skolstarten en dryg vecka senare.

– Ju fler lösningar vi kan hitta, desto färre blir berörda av uppsägningarna, konstaterar Lars Walter.

Mats Jonsson

Mer läsning

Annons