Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upptaxerad privatläkare överklagar hos kammarrätten

Annons

Den privatläkare i Gästrikland som upptaxerades efter en granskning av Skatteverket i fjol driver sitt ärende vidare till Kammarrätten. Skatteverket har inte lyckats bevisa att läkarens uppgifter var oriktiga, hävdar det juridiska ombudet.

Redovisningen av patientavgifter för 5000 personer gick inte att hitta. De siffror som Landstinget i Gävleborg redovisade till Skatteverket stämde heller inte överens med de antal patienter läkaren sade sig ha tagit emot. Läkaren tog också betalt för personer med frikort.

När Skatteverket började misstänka att läkaren undanhållit stora summor för beskattning granskade man företagets räkenskaper flera år bakåt i tiden. I länsrätten gick man på Skatteverkets linje och upptaxerade mannen.

Läkaren finner sig dock inte i beslutet, utan har överklagat det hos Kammarrätten i Sundsvall.

Läkaren juridiska ombud framhåller att Skatteverket inte lyckats bevisa att redovisningen av patientarvodena var oriktig. Enligt lagstiftningen ska det vara mycket sannolikt att det rör sig om oriktiga uppgifter. Men Skatteverket misstolkade de muntliga uppgifter som läkaren lämnade vid revisionen och underkände sedan hela patientredovisningen. Skatteverket anser att suddningarna i tidböckerna är bevis för att läkaren har undanhållit patientarvoden från beskattning, men de kan inte betraktas som oriktiga eftersom beviskravet inte är uppfyllt, skriver läkarens juridiska ombud.

Mer läsning

Annons