Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utdömd rutschkana på Parkbadet

/
  • Rutschkanan på Parkbadet är 22 år gammal och når inte upp till standarden i de nya regelverk som införs 2017.

Parkbadet måste investera i en ny attraktion. Den gamla vattenrutschbanan är utdömd och riskerar att bli avstängd.

Annons

Det krävs stora investeringar för att Parkbadet ska behålla sin attraktionskraft. Det anser badchefen Kari Tryde och hon får medhåll från politikerna i kultur- och fritidsnämnden som ser flera prioriterade investeringar på badhuset kommande år.

Ett återkommande problem är rehabbassängen vars höj- och sänkbara botten länge varit trasig. Investeringen har skjutits fram år efter år, senast var det en stor spricka i hoppbassängen, som blev akut att åtgärda.

– Den är en tidsinställd bomb. När inte den fungerar drabbas baby- och barnsim, rehab och vattengymnastiken för vuxna. Rutschkanan kan vi leva utan, men rehabbassängen måste de prioritera nu, säger Kari Tryde.

Rutschkanan är från äventyrsbadets öppnande och har hunnit bli 22 år gammal. Den är både rejält sliten och 2017 träder nya regler i kraft och då kommer den inte ens att bli godkänd vid besiktning eftersom landningsbassängen är för liten.

– Den är också i väldigt dåligt skick. Materialet har blivit torrt och sprött med åren och vi får vakta och laga den hela tiden. Även åkytan är jättesliten, säger Tomas Andersson, driftstekniker på Parkbadet.

Pengar finns också på politikernas prioriteringslista för att byta ut utrustningen i Parkbadets gym. Arbetarbladet har tidigare berättat om löpband som är gamla och svåra att laga. Dessutom finns en utebastu och ett utegym på önskelistan.

– Det skulle vara viktiga upplevelseförhöjningar, säger Kari Tryde.

Ska Sandviken fortsätta ha ett äventyrsbad?

– Ja, vi har vant folk vid den här servicen och det lockar besökare från andra orter så det vore konstigt att plötsligt byta inriktning, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Ulf Gillström (S).

Mer läsning

Annons