Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam brand i hus i Säljan

/
  • Som tur var var det gamla paret inte på plats i sitt sommarhus efter Säljansvägen i Sandviken när det började brinna tidigt på onsdagsmorgonen. Tack vare snabb och intensiv släckning kunde huset räddas undan total förstörelse trots att det slog ut ordentliga lågor ur flera fönster på bottenplan när räddningstjänsten kom.
Foto: Jenny Lundberg

Trycket och hettan var så intensivt att lågorna slog rakt ut genom fönstret när räddningstjänsten kom till sommarhuset.
Tack vare en effektiv släckning kunde huset räddas undan total förstörelse och som tur var låg inte det gamla paret och sov där denna tidiga onsdagsmorgon.

Annons

Det var en förbipasserande som såg hur det brann i det gula sommarhuset efter Säljansvägen i Sandviken vid 06.30-tiden på onsdagsmorgonen.
När brandmännen kom till platsen möttes de av lågor ut genom flera fönster på bottenvåningen.
– Det var ett otroligt tryck, berättar räddningsledaren Håkan Andersson när han går omkring efter släckningen och studerar förödelsen inne i huset.

Utanpå huset syns rökskador och på övervåningen där sovrummet ligger lyckades elden aldrig få fäste. Men både kök och vardagsrum på nedre plan är sotsvart förkolnade och totalt utbrända. Att skadorna inte blev värre är trots detta ett under.
– Vi kunde rädda mer än vi trodde med tanke på hur mycket det brann, fortsätter han.

Ägarna till sommarhuset är ett par på 87 år från Borlänge. De hade varit på besök i sommarstugan en tid innan. Som tur var var de inte på plats i stugan när det började brinna. Sovrummet ligger en trappa upp och branden blev väldigt intensiv.
Det gamla paret fick beskedet av räddningsledaren på telefon på morgonen.
Av allt att döma har branden startat i vardagsrummet men någon orsak är inte fastställd.

Mer läsning

Annons