Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdanställd utpekad för vanvård

En anställd inom äldreomsorgen i Sandviken har vid två tillfällen under kort tid dragit på sig Lex Sarah-anmälningar för vanvård.

Annons

Arbetsgivaren har nu startat en arbetsrättslig utredning.

Kvinnans chef har också blivit ålagd att göra en plan för att få till en bättre dialog om bemötandet av omsorgstagarna på den aktuella arbetsplatsen.

En äldre kvinna som nyligen brutit en arm upplevde sig bli våldsamt behandlad av den vårdanställda vid en incident som inträffade för några veckor sedan. Normalt brukar två ur personalen hjälpas åt att försiktigt lyfta kvinnan. Men vid det aktuella tillfället lade den vårdanställda en mitella runt hennes axel för att kunna flytta henne själv. Samtidigt drog hon också i den brutna armen.

Armbrottet ur läge

På morgonen efter hade kvinnan så ont i sin arm att hon blev tvingad att åka till sjukhuset. Där konstaterades det också att armbrottet var ur sitt läge.

Bara några veckor tidigare hade en annan omsorgstagare haft synpunkter på samma anställd. Den kvinnan tryckte mitt i natten på larmknappen för att få hjälp med att gå på toaletten.

Eftersom det tog lång tid innan någon hörsammade larmet hann hon somna om innan personalen kom. Kvinnan blev då så ifrågasatt av att hon, enligt egna uppgifter, kissade på sig av ren nervositet när hon väl fick komma till toaletten. Kvinnan tvingades sedan gå och lägga sig i sängen igen med urin på fötterna.

Dubbelt Lex-Sarah-anmäld

Den kvinnliga anställda som i båda fallen pekats ut som ansvarig blev dubbelt Lex Sarah-anmäld för missförhållande inom omvårdnaden av äldre.

Av utredningen som gjorts framgår att kvinnan med den brutna armen hade en skada när hon kom till sjukhuset. Det är däremot inte säkerställt att det finns någon koppling mellan den påstått våldsamma behandlingen och skadan.

Från arbetsgivarens sida ser man allvarligt på att två omsorgstagare, oberoende av varandra, med kort tids mellanrum anmält samma person för dåligt bemötande. Det har därför inletts en arbetsrättslig utredning.

Själv har den utpekade sagt till utredaren att hon inte kan förstå varför hon skulle ha anses gjort sig skyldig till ett dåligt bemötande.

Kvinnans chef har blivit ålagd att göra en plan för en bättre dialog på arbetsplatsen om hur omsorgstagarna ska behandlas samt skyldigheter om att anmäla eventuella missförhållanden.

Mats Jonsson

Mer läsning

Annons