Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsartist på besök i Storvik

/
  • levande legend. Det var ”lilla julafton” för jazzdiggare i allmänhet, och för ”gammeljazzens” vänner i synnerhet, när Lyran i Storvik i går gästades av den levande legenden Chris Barber och hans the Big Chris Barber Band.

Konserthuset Lyran i Storvik fick riktigt fint jazzbesök i går kväll.

Den brittiske trombonisten och jazzlegenden Chris Barber bjöd på en riktigt svängig kväll tillsammans med sitt elvamannaband.

Annons

Den 79-årige Barber firar i år 60-årsjubileum som kapellmästare. Hans the Big Chris Barber Band är ett jazzband i världsklass och Lyran i Storvik var i går kväll fullsatt till sista plats.

320 personer fanns i publiken oinräknat husvärdarna från Bro Manskör.

Barber omnämns ofta som ansvarig för att blues- och rockscenen exploderade i England på 60- och 70-talet. Han har jammat med legender som Muddy Waters och Louis Armstrong.

Redan på 1950-uppträdde han i Sverige för första gången.

– På den tiden hade ni vänstertrafik och färre fartkontroller. Då gick det att köra mellan Stockholm och Malmö på fyra timmar, har han sagt i en intervju.

Under årens lopp har Chris Barber och bandet allt mer övergivit den ortodoxa New Orleansstil som var utgångspunkten, till en mer publikvänlig swinguppblandad tradjazz.

Och publiken i Lyran gillade verkligen vad de fick höra.

Imponerande var också att samtliga elva i bandet lärt sig arrangemangen utantill. Det fanns inte ett notblad så långt ögat nådde

Mer läsning

Annons