Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värstingvärds hus är nu på väg att säljas

En av utpekade värsting­värden K/S Sweden Real Estates hyresfastigheter i centrala Sandviken säljs redan 1 mars. Till husen i Österfärnebo-Gysinge finns det tre intresserade köpare.

– Vi gör det här för att hyresgästerna ska få ett bättre boende, säger ekonomiske förvaltaren Jan Andersson.

Annons

Som Arbetarbladet berättade på tisdagen är K/S Sweden Real Estate med elva fastigheter i Sandviken listad som en av Sveriges värsta värdar av Hyresgästföreningens tidning Hem och Hyra.

Konsult säljer

Jan Andersson, själv fastighetsägare, är på konsultbasis anlitad av det danska företaget för att sköta den ekonomiska förvaltningen och för att sälja husen i Sandviken.

– Det som hänt tidigare bryr jag mig inte ett dugg om, säger han om K/S Swedens utnämning som en av Sveriges sämsta hyresvärdar.

– Anledningen till att jag tagit över ansvaret är att hyresgästerna ska få ett bättre boende och det ser riktigt bra ut.

Hemlig köpare

I centrala Sandviken äger det skandalomsusade danska företaget bland annat en fastighet med lägenheter, kontor och butiker i korsningen Storgatan-Bryggargatan. Enligt Jan Andersson är det redan klart med försäljning till en ännu hemlig köpare.

– Ring 1 mars. Då får du namnet, säger han.

Gamla Bruket

Även till bostäderna och den kooperativa förskolan öster om Storgatan vid Gamla Bruket är en försäljning nära förestående, enligt Jan Andersson.

När det gäller de dåligt underhållna hyreshusen i Österfärnebo och Gysinge var det tidigare meningen att hyresgästerna själva skulle bli erbjudna att köpa loss lägenheterna för en billig peng.

Men det är inte längre aktuellt. Som Arbetarbladet berättade i går verkar det inte heller finnas något intresse från hyresgästernas sida.

Lokalt företag

– Där jobbar vi i stället med en försäljning till ett lokalt företag och har i dag tre intressenter som vi pratar med.

Hyresgästföreningen, vars jurister är starkt kritiska till hur K/S Sweden skött sina åtaganden i Sandviken, får nu löpande information om försäljningen. Enligt Jan Andersson är det på väg att bli en bra lösning för alla parter.

– Det är självklart att det blir bättre för alla om fastigheterna sköts av lokala ägare i stället för någon som sitter i Danmark, säger han.

Mer läsning

Annons