Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenkrig och Labyrint i Stadsparken

/

Nationaldagsfirandet i Sandviken brukar vara lika med familjefest.
I år blir det också en fest för ungdomarna med stort vattenkrig, kärleksplank och uppträdande av bandet Labyrint.

Annons

Nationaldagsfirandet i Stadsparken brukar vara mycket välbesökt. I år är det elfte året som Sandvikens kommun ordnar evenemanget. Traditionsenligt blir det sång och musik och en rad aktiviteter för barn.

Ungefär 2 000 personer brukar samlas i Stadsparken 6 juni.

– Vårt nationaldagsfirande är en öppen mötesplats för alla och årets blågula folkfest, säger informationschefen Odd Westby i ett pressmeddelande.

En av programpunkterna, förutom nationalsång, högtidstal och utdelning av mångfaldspriset, är allsång under ledning av fiolbyggaren och musikanten Lars Eriksson.

Önskekavalkaden som det kallas brukar vara ett populärt inslag. De låtar som ska sjungas, alla med sommarstämning, röstas fram av Sandvikenborna själva på kommunens hemsida.

Årets nyhet är nationaldagskvällen som bjuder på ett drogfritt ungdomsevent på temat ”Allas lika värde”, en storsatsning från kommunens sida.

– Tolerans och synen att alla människor har lika värde är för mig och många andra en del av den svenska folksjälen och därför känns det extra bra att vi i år kan erbjuda en nationaldagskväll i regnbågens alla färger, säger Odd Westby.

Kommunens tanke är att kvällen ska bli både en slags hyllning till ungdomarna i kommunen och en invigning av Stadsparken inför sommaren.

Mycket saker kommer att hända – och det kan vara bra att ta med ett extra klädombyte. Ungdomseventet börjar klockan 17 med en timmes vattenkrig.

Dessutom blir det frisbeegolf, dodgeball, fotboll, volleyboll, takraw, café, kärleksplank, uppträdanden av lokala artister samt kvällens huvudakt Labyrint, säger Josefine Löfman, verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Mer läsning

Annons