Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemodigt på Norrsätras sista skolavslutning

/
 • Maja Klinga var känslosam när hon kramade lärare och kompisar adjö på skolgården. Hon tyckte att det kändes extra vemodigt att veta att skolan inte får vara kvar.
 • Det var blandade känslor hos Magnus Andersson, Viktor Nyström, Christian Jerner Haaranen och Johan Häll. Medan några av dem tyckte att skolavslutningen känts som vanligt tyckte andra att det ändå varit lite jobbigt. Mest av allt är det skönt att få lämna högstadiet bakom sig.
 • Mest roligt men lite jobbigt också. Det tyckte Viktor Nyström om att det var allra sista dagen på Norrsätraskolan.
 • Lärarna bjöd på en specialskriven avskedsvisa till eleverna.
 • Hanna Renström hade bästa betygen av alla och fick ta emot stipendium på scenen.
 • Norrsätraskolans aula var fylld till bristningsgränsen av alla som ville komma på den sista avslutningen innan skolan stängs.
 • Nu Duanggna fick stipendium för bra prestationer i matte och no-ämnena.
 • Alla elever fick röda rosor tillsammans med sina betyg. Alexander Gälldin passade på att kolla om den luktade gott.
 • Skolavslutningen bjöd på sedvanlig betygsutdelning.
 • Det går många musikaliska elever på Norrsätraskolan. Fanny Söderlund bjöd sina skolkamrater på en imponerande version av
 • Det var många nära och kära som ville föreviga minnet när Norrsätraskolans sista nior gick ut.

I dag gick de allra sista niorna ut från Norrsätraskolan i Sandviken. Jättevemodigt, tyckte Maja Klinga.
För Christian Jerner Haaranen från Järbo var dagen också speciell. Hans pappa tillhörde de första eleverna när skolan invigdes.
– Nu får jag avsluta, konstaterar han.

Annons

Till synes var det en helt vanlig skolavslutning i aulan med stipendieutdelning, tal och musikuppträdanden av duktiga elever. Men i bakgrunden lurade hela tiden sorgen över att skolan nu läggs ned.

– Det känns jättevemodigt och ännu värre när man vet att skolan inte blir kvar, säger Maja Klinga som var känslosam när hon kramade sina lärare adjö på skolgården.

Hon tycker att sista året ändå har varit bäst, trots nedläggningsbeskedet. Att personalen har stannat kvar har betytt mycket.

– Vi har gått in för att göra det så bra som vi bara kan och försökt fira allting eftersom vi vet att det är sista gången som vi kan göra det, säger Maja Klinga som till hösten ska gå Vasaskolans spetsutbildning i humaniora.

För Christian Jerner Haaranen innebär skolavslutningen att han sluter en cirkel. Pappa Dennis Haaranen fick börja i de allra första klasserna på Norrsätraskolan när den var nybyggd. Nu tillhör sonen de sista niorna som går ut.

– Det känns lite speciellt, säger han.

Bland hans klasskamrater var känslorna blandade. Viktor Nyström, som fick ett av stipendierna för bästa idrottsinsats, kallade dagen för lite jobbig medan Magnus Andersson mest jublade över att äntligen få gå ut nian.

– Det känns underbart, glädjefyllt.

Hos personalen märktes också känslor. Deras kör skickade iväg niorna med en specialskriven text till "Hey Jude" av The Beatles. "Farväl" hette versionen som uppmanade eleverna att ge sig ut och fånga livet. Rektor Stefan Danielsson tackade studenterna för att de gjort sista året så fantastiskt.

– Tillsammans har vi fått avsluta Norrsätraepoken med flaggan i topp.

Innan eleverna sprang ut för att grattas av nära och kära stod hela aulan upp tillsammans i klassiska avslutningspsalmen "Den blomstertid nu kommer". Då var det många som hade svårt att hålla tårarna borta.

Mer läsning

Annons