Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi gör en individuell kreditprövning på alla”

Bankens del i det hela handlar om att låna ut pengar till förmånliga villkor.
– Vi stödjer en idrottsförening i behov av hjälp, säger Per Berggren på SEB.

Annons

Det var Saik som kom till SEB med en fråga om de kunde tänka sig ett samarbete. Föreningen raggar låntagare som slussas över till banken som i sin tur gör en prövning om att låna ut pengar. Bankens företagsrådgivare Per Berggren är dock noga med att poängtera att de gör en individuell kreditprövning i alla enskilda fall.

– Vi bokar ett personligt möte för att gå igenom ekonomin. Vi gör en personlig prövning om personen verkligen klarar av ett lån. Bedömningen görs på samma sätt oavsett om det handlar om ett lån på 10 000 kronor eller 100 000 kronor, säger han.

Banken ställer upp med vad Saik kallar ett förmånligt lån och står också för alla de administrativa kostnaderna. Exakt vilken ränta det handla om kan Berggren inte säga eftersom det beror på ränteläget den dagen lånet undertecknas. Amorteringstiden kommer att ligga på mellan fem och tio år.

– Vi gör inte det här för egen vinning.

Per Berggren säger också att upplägget är nyskapande och att det är ett bra sammanhang för banken att vara med och synas i.

När det gäller borgenåtagandet som Saik vill att supportrar ställer upp på, är det inget Per Berggren kan kommentera på grund av banksekretessen.

Inte heller storleken på lånet vill han kommentera. Saik-ordföranden Lars-Olof Skoog säger dock att det har pratas om en maxgräns på två miljoner kronor.

Mer läsning

Annons