Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi kringgår inte LAS”

/

De senaste åren har Sandvik Mining and Construction investerat i nya maskiner som kräver en helt annan kompetens. Därför är det viktigt att personalen har CNC-utbildning.
Det säger Sylve Jonsson, chef för produktionen i Sandviken, med anledning av veckans uppsägningar.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går sägs 28 metallare upp från Sandvik Mining and Construction, SMC. Flera av dem har lång anställningstid, tio till tolv år, men saknar en formell CNC-utbildning. Beslutet har lett till stark kritik från IF Metalls bergborrklubb.

Sylve Jonsson förklarar att SMC de senaste fem åren haft som tydlig strategi att bara anställa utbildade CNC-operatörer.

Detta eftersom företaget gjort stora satsningar på att byta ut gamla maskiner mot nya och mer avancerade. Enligt Sylve Jonsson var ett utbildningspaket på gång i slutet av förra året för anställda som saknade CNC-kompetens. Men företaget och IF Metall lyckades aldrig komma överens om det.

– Det vill jag inte ta massmedialt. Det är en intern fråga, svarar Sylve Jonsson.

Han håller inte med facket om att Sandvik på det här viset gått förbi turordningsreglerna i Lagen om anställningsskydd, LAS.

– LAS handlar både om anställningstid och kompetens. Man får olika anställningstid beroende på vilken kompetens man har.

– Vi får bemöta det när det blir dags.

Med hänsyn till arbetssituationen minskades det ursprungliga varslet på 50 metallare med tolv personer.

En handfull har fått riktade erbjudanden om avtalspension, andra har slutat självmant.

Mer läsning

Annons