Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken hjälpfinns det att fåsom arbetslös?

Har du precis blivit arbetslös eller varit det länge? Vad finns det för hjälp att få när vilsenheten känns nära.

Annons

Som arbetslös står man kanske frågande vart man vänder sig för att få hjälp.

På Arbetsförmedlingen i Sandviken kan man som nyinskriven få hjälp med allt från råd om hur man söker jobb, yrkesutbildningar, praktikplatser eller hur man startar eget.

Det finns även individuella coacher man kan prata med. Det senaste är också cv-verkstäder, dit man kan vända sig för att få hjälp med hur man skriver ett bra cv som gör potentiella arbetsgivare intresserade.

– För ungdomar mellan 18 och 24 år erbjuder vi olika programverksamheter, projekt och stöd, säger Charlotte Humling, ansvarig på Arbetsförmedlingen.

Enligt statistik kommer programinsatserna att öka och koncentreras till de två garantierna, jobb- och utvecklingsgarantin samt jobbgarantin för ungdomar.

Även arbetspraktik och praktisk kompetensutveckling bedöms öka i omfattning under resten av året.

På LOK-Center i Sandviken kan man också få hjälp som arbetslös. Här finns olika coacher att tillgå.

Genom individuella coachinsatser får du hjälp med en handlingsplan och LOK-Centers aktörer hjälper dig sedan vidare med kontakter till kompetenshöjning, studier eller starta eget-information.

– Majoriteten av de som kommer hit är yngre. Vi ser även en majoritet av killar under 35 år. Den övervägande delen av de arbetslösa som kommer hit är från industrisektorn och underleverantörer från Sandvik.

– Men vi ser även att fler kommer från offentliga sektorn och de kommer nog att öka fram-över, säger Johnny Sandgren, samordnare på LOK-Center.

Mer läsning

Annons