Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Visst känns det bra med en ursäkt, vi välkomnar den”

/
  • Nu kommer ursäkten från Sandvikens kommun till föräldraparet Jennie och Thomas som fick sina barn omhändertagna trots att de friats från brottsmisstankarna i rätten.

Thomas och Jennie är glada åt ursäkten.

– Visst känns det bra med en ursäkt från högsta ledningen i kommunen. Vi bor och lever ju här, säger Thomas.

Annons

Men föräldraparet har ännu inte hört ursäkten framföras personligen.

– De har inte varit i kontakt med oss, säger Thomas.

– En ursäkt framför man kanske bäst direkt till den man ska framföra den till, men det är bra med en offentlig ursäkt också, vi välkomnar den.

Jennie och Thomas hoppas de att deras berättelse ska leda till förbättringar när det gäller socialtjänstens utredningar så att andra föräldrar ska slippa att drabbas av det som hänt dem. Därför ser de positivt på att deras ärende nu ska diskuteras i individ- och familjeomsorgsnämnden, och att kommunstyrelsen vill ta del av nämndens rutiner.

Ursäkten påverkar dock inte parets plan att begära skadestånd. Thomas hänvisar till de schablonuträkningar som finns för när någon har suttit frihetsberövad och för förlorad arbetsinkomst.

– Vi kommer absolut att begära skadestånd, det är inget vi lägger ned på grund av ursäkten, säger han, och påminner om att Socialstyrelsens granskning av Sandviken kommuns agerande fortfarande pågår.

Mer läsning

Annons