Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittnen söks till två rån

Tre män i Sandviken och Storvik har rånats den senaste tiden. Men polisen har inga som helst spår efter rånarna och går nu ut och efterlyser vittnen.

Annons

Det första rånet inträffade måndag i förra veckan. En 41-årig man hade varit på pizzeria Torino i Storvik. Vid 22-tiden lämnade han stället och fick skjuts av tre okända personer i en bil. Kvinnan, som körde bilen, körde hem 41-åringen till bostaden på Centralvägen.

De två medpassagerarna i bilen följde med 41-åringen upp. I lägenheten slog männen ned och sparkade honom. Därefter tog de hans plånbok med flera tusen i kontanter och flera kassar öl.

41-åringen kände inte igen männen och vet inte heller vilken bil de hade.

Det andra rånet inträffade på Barrsätragatan i Sandviken strax intill Stadsparken mellan halv tre och tre natten till söndagen. Då blev en 36-åring och en 22-åring rånade när de var på väg in i 22-åringens bostad efter att ha varit i centrum och handlat läsk och glass.

22-åringen har sagt till polisen att ett gäng på fem unga killar hotade att de skulle lämna ifrån sig allt de hade. Ungdomarna var maskerade med uppdragna huvor och halsdukar för ansiktet och de var beväpnade med stenar i händerna. Båda männen tvingades lämna ifrån sig mobiltelefoner och plånbok. Eftersom rånarna var maskerade finns inga närmare signalement.

Polisen har inga spår efter misstänkta i något av fallen och går nu ut med en vädjan till allmänheten om någon såg vad som hände i Storvik 18 augusti eller vid Stadsparken i helgen. Tips kan lämnas till polisen på 114 14.

Mer läsning

Annons