Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitvaror borta från hyreshus

Inför tvångsförsäljningen om en månad har vitvaror och tvättmaskiner försvunnit från fastighetsbolaget Lytkinas utmätta hyreshus.

Kronofogdemyndigheten har nu polisanmält det inträffade som stöld.

Annons

Misstankar finns om att det är en anhörig till ägaren som försökt rädda undan värdeföremål på ett olagligt sätt.

Det fortsätter inträffa anmärkningsvärda saker kring fastighetsbolaget Lytkina med två hyresfastigheter i Storvik och en i Krylbo.

Sedan Swedbank sagt upp ett lån och krävt omedelbar betalning ska det pantsatta huset i Krylbo säljas på en exekutiv auktion i september. Fram till dess sköts förvaltningen av en så kallad syssloman med uppgift att ta in hyror och se till att räkningarna blir betalda.

Fastighetsägaren får inte agera på ett sådant sätt att värdet på huset försämras fram till försäljningsdagen. Men i Krylbofallet har nya vitvaror bytts ut mot gamla och dyrbar utrustning i tvättstugan försvunnit.

– Vi har fått den uppgiften av sysslomannen. Händelsen är nu polisanmäld, säger Eino Jones på Kronofogdemyndigheten i Falun.

Från kronofogdens sida har man inga särskilda misstankar om vem som kan ha bytt ut vitvarorna och tagit hand om utrustningen i tvättstugan. Men enligt en artikel i Avesta Tidning finns det hyresgäster som uppger att det är en anhörig till Lytkinas ägare som lagt beslag på värdeföremålen och transporterat bort dem med en lastbil.

I artikeln framträder också en hyresgäst som hävdar att hon fått sitt namn förfalskat på ett protokoll i samband med att fastighetsägaren tidigare bildat bostadsrättsförening tillsammans med hyresgästerna. Någon sådan förening säger sig hyresgästerna i fastigheten inte känna till.

Som Arbetarbladet berättade i förra veckan är Lytkina på väg att sälja hyreshusen i Storvik till två bolag där ägarinnans exmake, en man som länge varit internationellt eftersökt som misstänkt för ekonomisk brottslighet, sitter som styrelseledamot. Något som kan vara ett sätt från de båda affärskompanjonernas sida att säkerställa att inte också de fastigheterna hamnar under kronofogdens kontroll.

Mer läsning

Annons