Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM i Årsunda på lördag – kanske

/
  • RESERVORT. Så här såg det ut när öppna SM med internationellt deltagande avgjordes i Årsunda 2008. Inför VM som startar på lördag är Årsunda en av reservorterna. Med bara några dagar kvar till tävlingarna är det fortfarande ingen som kan ge besked om hur det blir.

Årsunda kan på lördag bli arrangörsort för både ett världsmästerskap och ett europamästerskap.
Men så sent som på tisdagseftermiddagen var fortfarande inga förberedelser igång.
– Det är bara att avvakta och se vad som händer, säger Helena Fröhler på Strandbaden.

Annons

Isjaktssegling är ingen sport för den som gillar att ha allting planerat in i minsta detalj långt i förväg. Här är det dagsaktuella is- och väderförhållanden som avgör var tävlingarna ska gå.

Aktiva och arrangörer är vana vid att snabbt få tänka om i sista stund när det inte går att tävla på de sjöar som de tänkt sig.

Inte ens när det handlar om de riktigt stora internationella mästerskapen är någonting givet i förväg. Årets kombinerade VM och EM i klassen DN-jakt ska gå i tyska Müritz. Men där finns det ingen is att segla på och nu letar arrangörerna efter en reservort.

Årsunda är tillsammans med bland annat en polsk stad ett av alternativen för det veckolånga arrangemanget som startar på lördag.

– Senaste beskedet är att vi förmodligen får veta vad som gäller under onsdagen, säger Helena Fröhler på Strandbaden, där de 238 anmälda i så fall ska äta och koppla av mellan heaten.

Hotellrum är preliminärbokade i både Sandviken och Gävle. Men någon pampig invigning eller påkostad VM-bankett är det ingen som börjat förbereda.

– Det vore jättekul om vi fick VM. Men just nu kan vi inte göra annat än avvakta. Får vi klartecken är det bara att sätta igång och köra för fullt från och med fredag.

Mer läsning

Annons