Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westling näste chef som slutar i förtid

Äldreomsorgschefen Olle Westling blir nästa förvaltningschef inom Sandvikens kommun som går i pension. På egen begäran slutar han vid årsskiftet, ett år före 65-årsdagen.

Annons

Arbetarbladet berättade nyligen om det generationsskifte som är på gång på högsta chefsnivå inom Sandvikens kommun med sex personer som i år fyller 62 år eller mer.

Klart sedan tidigare är att bygg- och miljöchefen Göran Olausson och servicechefen Bo Broman pensionerar sig under 2008. Nu är det också klart att äldreomsorgschefen Olle Westling, 64 år i januari, lämnar sin tjänst ett år innan han blir ålderspensionär.

– Det är hans eget beslut och han lämnar tjänsten utan några särskilda villkor, säger kommundirektören Svante W Nordh, som själv blir pensionär när hans nuvarande avtal går ut sista december 2009.

Internt inom kommunen har det tidigare spekulerats i att det skulle bli en gemensam ledning för äldreomsorg- och handikappförvaltningarna när Olle Westling slutar. Handikappchefen Peter Olofsson skulle alltså, enligt spekulationerna, bli chef för båda verksamheterna.

Men det är inte aktuellt, enligt Svante W Nordh.

– Nej, vi ska rekrytera en ny socialchef med ansvar för äldreomsorgen. Det blir en extern rekrytering med annonsering i tidningarna, säger han.

Övriga två förvaltningschefer som av åldersskäl väntas sluta inom de närmaste åren är skolchefen Barbro Berglind och kultur- och fritidschefen Bo Eriksson.

Mer läsning

Annons