Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Woxlin ska få barn och unga att må bättre

/
  • I går fick treorna på Västanbyns skola besök av förre Gävle IF-spelaren Mathias Woxlin och John Wall från Sandvikens IF som pratade om hur viktigt det är med kost, sömn och motion. Det vet Moa Jonsson och Maja Byvall redan. Båda tjejerna åker längdskidor. Inför kameran fick de dock dribbla lite fotboll.

Om man äter rätt, sover ordentligt och rör på sig, då mår man också bättre i kroppen.

Det fick Västanbyns treor lära sig i går av före detta allsvenska fotbollsspelaren Mathias Woxlin och John Wall från Sandvikens IF.

Annons

Sandvikens IF har tillsammans med företaget Länsförsäkringar, där Mathias Woxlin arbetar, startat ett samarbete som går ut på att få barn och unga att må bättre.

Alla treor, sexor och nior i Sandvikens kommun kommer fram till början av december att få besök av SIF:s John Wall och Mathias Woxlin, som ju spelade i klubben under hösten.

– Barn och ungdomars hälsa är en viktig sak för oss, säger John Wall.

Fick en aktivitetsväska

I går var det Västanbyns treor som fick besök. Förutom att barnen fick lära sig mer om hörnstenarna kost, sömn och motion så fick de också en aktivitetsväska med bland annat hopprep, fotboll och västar i.

– Nästan alla i vår klass håller på med någon idrott, berättade Noak Mosén, som spelar innebandy i Aston sedan flera år tillbaka.

Mer läsning

Annons