Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en gymnasiefriskola på väg

Sandviken är hett just nu bland företagen som vill starta nya gymnasiefriskolor.
.Baggium Utbildning AB har ansökt om att få starta lärlingsutbildningar inom tio yrkesinriktade program.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går vill Lerniakoncernen starta ett tekniskt gymnasium med fyra program och 180 platser i lokaler i Lövbacken.

Hos Skolinspektionen finns också en ansökan från Baggium Utbildning AB om start av tio specialutformade program med lärlingsplatser. Företaget planerar att starta nästa höst. Fullt utbyggd får "Sandvikens Praktiska Gymnasium" 114 platser och ett 15-tal anställda.

– Vi har tittat efter vilka orter som i dag har få lärlingsplatser och då kommit att intressera oss för en etablering i Sandviken, säger Anette Edlund, biträdande utbildningschef vid Göteborgsföretaget.

Baggium, som sedan ett par år tillbaka driver gymnasieskola i Gävle, har specialiserat sig på små skolor med en hög andel arbetsplatsförlagd utbildning redan innan försöket med lärlingsplatser kom.

– Det vi gjort tidigare kan vi nu göra ännu bättre, säger Anette Edlund.

Några lokaler i Sandviken har utbildningsföretaget ännu inte bokat. Men enligt Anette Edlund har man haft kontakter med fastighetsägare och fått beskedet att det inte blir några problem att lösa den frågan.

De specialutformade programmen med lärlingsutbildningar som Baggium vill starta i Sandviken är närliggande följande nationella program: fordon, energi, industri, omvårdnad, hantverk, bygg, naturbruk, handel och el. Dessutom vill skolan starta ett specialutformat program som inte anknyter till något av de nationella programmen i form av ett säkerhetsprogram.

Mer läsning

Annons