Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en misstänkt för inblandning i skottdramat

/
  • HÄKTAD. Den 44-årige småföretagaren på väg in till söndagens häktningsförhandling. Mannen häktades som på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök.

En tredje person häktades på söndagen misstänkt för inblandning i förra helgens skottdrama i Hofors.

Mannen, en 44-årig småföretagare, är misstänkt för medhjälp till mordförsök.

Vid häktningsförhandlingen förnekade han själv att han skulle ha gjort sig skyldig till något brott i samband med skottlossningen.

Annons

Natten mot förra söndagen blev en 22-årig Hoforsbo beskjuten i något som i efterhand kommit att framstå som ett svartsjukedrama. Mannen befann sig i sin lägenhet när någon plötsligt sköt genom dörren, dock utan att 22-åringen kom till skada.

Redan på söndagsmorgonen greps två män för mordförsök. En av dem, en 22-åring som tidigare dömts till ett långt fängelsestraff för grov utpressning, är också misstänkt för att ha misshandlat och hotat sin före detta flickvän.

Skaran av misstänkta gärningsmän har nu utökats med en tredje person, en 44-årig småföretagare som ska ha figurerat som medhjälpare. Småföretagaren är sedan i våras åtalad för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott i en uppmärksammad ekobrottshärva med omfattande utbetalningar av svarta löner och undanhållen mervärdesskatt. Mannen är dock tidigare inte känd för att ha figurerat i samband med några våldsbrott.

Efter en förhandling som hölls bakom stängda dörrar beslutade Gävle tingsrätt i går att häkta 44-åringen som på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök. Åtal mot honom ska väckas senast 9 oktober.

– Ett resultat av det utredningsarbete som gjorts och de förhör som hållits, sade åklagaren Birgitta Fernlund efteråt om den nu utökade skaran av misstänkta gärningsmän.

Om orsaken till att 44-åringen är misstänkt för medhjälp till mordförsök och inte mordförsök sade hon:

– Vi bedömer att han inte tagit lika aktiv del i händelseförloppet som de andra personerna.

– Nej, inte som det ser ut i dagsläget.

44-åringen själv förnekade inblandning i skottdramat och begärde att omedelbart bli försatt på fri fot, vilket alltså inte blev tingsrättens beslut.

Mer läsning

Annons