Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT Gävledala går i graven

/
  • Redaktionen för SVT Nyheter Gävleborg. Jimmy Roos står på tredje plats från vänster.

I dag går SVT Gävledala i graven – i stället drar det nya SVT Nyheter Gävleborg i gång. Då kommer det att bli färre tv-inslag från Dalarna i rutan.

Annons

– Det känns bra att vi nu får ett eget nyhetsprogram. Tittarna kommer att märka det genom att det nu blir nyheter från Gävleborgs län, och att sändningarna inte kommer att handla om saker som berör Leksand och Ludvika, säger Jimmy Roos, redaktionschef för SVT Nyheter Gävleborg.

Första sändningen för SVT Nyheter Gävleborg blir på söndagskvällen 18:10. på SVT1. Totalt kommer redaktionen att bestå av tio tjänster. Åtta är stationerade i Gävle och två i Hudiksvall.

Att SVT Nyheter Gävleborg nu startas upp är en del av en större omorganisation som påverkar alla SVT:s regionala nyhetsprogram. I samband med omorganisationen har arbetsmiljöombud på SVT oroat sig för att arbetsbelastningen på varje medarbetare kommer bli att för hög, eftersom varje medarbetare ska behärska fler arbetsuppgifter.

– Men här i Gävle har reportrar filmat och redigerat sedan länge, så det är ingen stor omställning för oss. Det handlar givetvis också om att arbetsleda på ett vettigt sätt. En del nyheter måste det vara flera som arbetar på tillsammans, säger Jimmy Roos.

Annons