Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog sitt liv under vårdpermission

En kvinna har troligen tagit sitt eget liv under en permission från psykiatrivården i Gävle. Kvinnan ska ha lidit av en depression sedan 80-talet.

Annons

Nu har Division Medicin-Psykiatri inom Region Gävleborg lämnat in en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, på grund av händelsen.

Kvinnan, som är i sextioårsåldern, ska sedan 1984 ha haft kontakt med den psykiatriska slutenvården för djupa depressioner.

Efter att kvinnans medicin justerats 2015 upplevde man att hennes tillstånd förbättrades och hon fick permissioner. Efter en permission återkom dock aldrig kvinnan och hon hittades dagen därpå avliden.

– Det finns inga bra ord att uttrycka och använda sig av för att mildra sorgen för kvinnans familj, släkt och vänner. Det är tragiskt, säger Andrea Martin, anmälningsansvarig i Division Medicin-Psykiatri i ett meddelande från regionen.

Lex Maria är en anmälan som gäller misstag och brister inom vården som skickas till IVO för granskning. Från Region Gävleborg görs cirka 30 stycken anmälningar gällande Lex Maria årligen.

Mer läsning

Annons