Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje myggbekämpningen slutförd

/
  • Under torsdagen slutfördes den tredje bekämpningen i år. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle).

Efter en av de mest ansträngande somrarna någonsin avslutades den tredje myggbekämpningen under torsdagen.
– Jämfört med de tidigare två insatserna var det här en förhållandevis liten, säger Martina Schäfer, myggforskare.

Annons

Efter en regnig sommar har det varit bråda tider för myggbekämparna kring nedre dalälven. Bland annat har de tvingats genomföra två av de största insatserna någonsin.

När Arbetarbladet når Martina Schäfer, som är en av de ansvariga för bekämpningen, är de i full fart att bekämpa den sista hektaren innan jobbet är klart för den här gången. Sammanlagt har ungefär 1200 hektar bekämpats kring dalälven och inleddes redan i lördags men när skymningen kom, anlände även regnet.

– Vi hann med ett litet område innan vi fick ta en paus mellan lördag kväll och söndag förmiddag. Det var så pass dålig sikt att det inte gick att vara uppe med helikoptern, säger Martina Schäfer.

Efter helgen upptäcktes nya områden att bekämpa, kring Huddunge och Möklinta, vilket Martina Schäfer och de andra myggbekämparna ägnat de senaste dagarna åt att bekämpa.

Är det aktuellt med fler bekämpningar i sommar?

– Vi håller givetvis koll på området. Men vi har inte så mycket material kvar så en stor insats blir det nog inte. Men vi kan däremot göra insatser mot mindre lokala områden, säger Martina Schäfer avslutningsvis.

Mer läsning

Annons