Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle bättre för företagare

Gävle förbättrar sin position i Svenskt Näringslivs årliga undersökning av företagsklimatet. Men kommunen ligger fortfarande en bra bit under rikssnittet.

– Framför allt är det ett trendbrott och det ger energi, säger Gävle kommuns näringslivschef Tove Elvelid.

Svenskt Näringslivs enkätundersökning baseras främst på de betyg som drygt 31 000 företagare ger sin hemkommun. Det är kriterier som service, infrastruktur, information, dialog och attityder som betygsätts på en skala mellan 1 och 6.

På måndagen presenterades kommunernas egna resultat utan jämförelser med andra. Själva rankingen kommer 23 april.

Företagarnas sammanfattande betyg på Gävle 2012 blev 2,89 vilket är bättre än 2011 men klart under rikssnittet.

Kommunens näringslivschef Tove Elvelid håller med om att det fortfarande finns mycket att göra, men menar samtidigt att även om undersökningen har relevans så ger den inte hela bilden.
– Det viktigaste är att vi vet vad vi ska göra för att fortsätta utveckla Gävle och skapa tillväxt och det vet vi, säger hon och nämner bland annat att dialogen med företagarna som viktig.

Det gör även Svenskt Näringslivs regionchef Lotta Pettersson.
– Gävle kommun bör öppna upp mer för dialog och titta på goda exempel som Hudiksvall. Det gäller även övriga kommuner i Gästrikland, säger hon.