Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle behöver bättre parkering

Gävles socialistiska kommunledning har kommit med ett direktiv för arbetet med parkeringspolicy i Gävle. Man kan läsa att ”Parkeringsavgifter och parkeringstillgången är bra styrmedel för att få människor att välja andra färdmedel än bilen” Med andra ord; försämra parkeringen så mycket att folk av ren frustration väljer bussen eller helt enkelt åker till Valbo köpcentrum istället, med en högre miljöpåverkan och sämre centrumhandel i Gävle som resultat. Att konsum Gävleborg står nära socialdemokraterna är inte någon hemlighet och syftet är alltså att gynna den egna rörelsen genom att tvinga Gävleborna att åka bil till köpis som ägs av just konsum Gävleborg?
Det känns konstigt att läsa detta dokument. I policyn kan man tydligt uppfatta en en önskan om att utforma parkeringen i Gävle på ett sådant sätt att den driver medborgarna till att åka mer kollektivtrafik samt att minska trafiken i stan. Jag förstår inte riktigt varför den socialistiska majoriteten vill detta. Att försöka få folk att åka mer kollektivt kan ju låta som ett ädelt mål men när Gävles eget miljöbokslut basunerar ut att resor med kollektivtrafik I Gävle ökat med hela 600 000(!) sedan förra året känns ambitionerna i direktivet mer och mer förvirrade. Dessutom så har denna ökning skett tack vare förbättrad kvalitet i kollektivtrafiken, inte genom indirekt tvång så varför kan vi inte fortsätta på den inslagna vägen och förbättra kvalitén ännu mer? Att många åker kollektivt i exempelvis Stockholm beror på att man vet att det kommer en tunnelbana eller buss cirka var 15 minut mer eller mindre dygnet runt. Det är mot den utvecklingen vi ska gå även i Gävle och inte att försöka sabotera bilismen så mycket som möjligt.
Sedan så har vi ju miljön förstås, färre bilar = bättre miljö, eller? Inte nödvändligtvis för i miljöbokslutet så kan vi även läsa att utsläppen har minskat, men bilarna har blivit fler! Vad är det här för ett förvirrat och snurrigt dokument egentligen?
Moderata Ungdomsförbundet i Gävle vill hellre se en förbättrad parkeringssituation, med mer tillgängliga parkeringar som öppnar upp staden och centrum och som gör det möjligt för folk att ta en sväng ner på stan när de ska handla istället för att åka långt bort till Valbo Köpcentrum. Människor ska få välja själv var man ska handla och hur man ska färdas. Att angripa människors färdsätt och försöka styra var man ska handla är i och för sig klassisk socialistisk politik men vi Moderater tror på den egna familjens val även här så vill Gävleborna ha ett öppet och fritt centrum med god tillgänglighet så ska man självklart rösta på Nya Moderaterna och alliansen i nästa val.

Lars Beckman
Riksdagsledamot
Alexander Jonsson
Moderata Ungdomsförbundet Gävle