Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle-Berglund i topp efter elva SM-sträckor

Martin Berglund har kopplat greppet i Sydsvenska Rallyt. Gävleföraren toppade trimmade tvåhjulsdrivna klassen efter elva körda sträckor i går kväll!

– Men det har verkligen varit en tuff tävling! berättade Martin efter ankomst till etappuppehållet i Ljungby.

Annons

Sydsvenska Rallyt, årets tredje i SM-serien, inleddes i fredags kväll. Gårdagens etapp innehöll hela nio sträckor. Länge och väl ledde Leif Peterson från Göteborg, men en trasig topplockspackning fick honom på fall på den nionde sträckan.

Därmed kunde Martin Berglund – med kartläsande Patrik Dybeck – avancera från andra till första plats.

– Även vi hade problem på den långa nionde sträckan. Ett broms-ok lossnade och jag fick köra utan bromsar till målet, förklarar Martin.

Som även haft bekymmer med gasvajern, men kunnat reparera.

– Det har varit flyt för oss trots allt. Nu gäller det att hålla undan för de bakomvarande i morgon (läs i dag), menar han vidare.

Marginalen till andraplacerade Jimmy Olsson, Storfors, är 29 sekunder. Tredje plats hålls av Årsundabröderna Tobias och Joakim Söderqvist – sexa tidigare under förmiddagen. Endast 2,2 sekunder skiljer fram till tvåan Olsson.

– Tobbe har kört fort på slutet och hämtat in tid. Honom får vi se upp med, avslutar Martin Berglund.

Fyra sträckor återstår att köra i dag.