Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle i serbiskt projekt

Gävle kommun ska som en av tre svenska kommuner delta i ett biståndsprojekt för att hjälpa Serbiska kommuner att förbereda sig inför landets inträde i EU. Projektet, som pågår i två år från och med september 2012, finansieras av svenska statens biståndsorgan Sida och ska fokusera på miljö och energi. De svenska kommunerna ska hjälpa de serbiska kommunerna med kunskap och erfarenhet om avfallshantering, vatten och avlopp, energi och ljud- och luftföroreningar.

Projektet, som har en totalbudget på 35 miljoner kronor, täcker kostnader för nedlagd arbetstid och resekostnader för resor till Serbien för deltagande medarbetare från Gävle kommunkoncern samt resor till Sverige för deltagare från de serbiska kommunerna.

Gävle Energis vd Per Laurell, Gästrike Återvinnares förbundsdirektör Tomas Nylund och kommunalråd Per Johansson (S) och Roger Persson (MP) har uttalat intresse för och vilja att delta i projektet.