Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle kommun bryter mot lagar när de stänger flygplatsen

Gävle flygplats är en nationell angelägenhet och inget partipolitiskt jippo.

Gävle kommun saknar övergripande planering. Man saknar därigenom mandat att ändra planer för Gävle flygplats.

Ska det vara så svårt att följa den lagstiftning som finns? Vi kräver att få samråd angående ändring av översiktsplan för västra Gästrikland i allmänhet och Gävle flygplats i synnerhet.

LÄS MER: Miljonsatsning på helikopterplattform splittrade partierna

Gävle kommuns beslut i KF och KS bryter mot alla kap. 1-16 i PBL, Plan- och Bygglagen. PBL är till för oss medborgare, inte för några politiska partier. Om syftet med lagen hade varit till för endast några få så hade aldrig samråd/utställning/granskning funnits i lagtexten.

Vi medborgare kräver att lagar följs och att Gävle kommun ogiltigförklarar sina beslut angående stängning av flygplatsen.

LÄS MER: Rörberg skrotas – miljonsatsning på nytt tankställe för helikoptrar

Vi medborgare kräver att tankanläggningen fylls upp med bränsle för "blåljusflyget" och att nycklar till tankanläggningen fördelas hos piloterna inom "blåljusflyget" så att de kan komma när som helst under dygnet för tankning. Samhällsnyttigt flyg får aldrig blockeras av Gävle kommun eller annan kommun.

Ambulansflyget i Västerbotten har egna nycklar till tankanläggningen i Lycksele. Ska det vara så svårt att följa deras exempel att ge tillgång 24/7 till bränsle. Lyft blicken, se och lär.

Vi medborgare kräver att Gävle flygplats återupprättas till en instrumentflygplats. Läkare skall få avgöra valet av transportsätt utifrån patienters tillstånd. Byråkrater skall aldrig få avgöra transportsätt.

Bo Göran Holmgren/beredskapgavleborg.se

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare