Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommun utnyttjar sina vikarier

Annons

Gävle kommuns vikariejour för skolor och förskolor är ett påhitt för att undvika anställningsskydd, utnyttja människor och i slutändan tjäna pengar. Det är en skam att arbetarbladets reportrar enbart kunde konstatera att kommunen slutar ringa sina vikarier när de är på väg att bli LASade, utan att ställa de jobbiga frågorna. Nu står kommunen med en enorm brist på vikarier vilket tär på personal, vikarier och elever. Att kommunen står utan vikarier är inte konstigt, det är mindre kul och väldigt jobbigt att hoppa från skola till skola, förskola till förskola. Vi blir utnyttjade tills vi nästan är LASade, då får vi inge mer jobb och är inte värda något längre. Gävle kommun är bortskämda med en egen högskola och många som går olika lärarprogram jobbar som vikarier.

Men nu verkar det som att Gävle kommun måste tänka om och behandla oss vikarier som människor.

Förskoleverksamheten är känslig mot ny personal. Barnen blir otrygga och vikarierna behöver tid att komma in i en ny avdelning. Jag har jobbat på avdelningar med 2-3 vikarier och en ordinarie personal där alla vikarier är nya på avledningen, vissa rätt så nya inom förskoleverksamhet. Som det ser ut nu har vikariejouren många outbildade arbetare och vissa förskolor är tvungna att ringa in föredetta anställda som gått i pension.

Det finns en tydlig lösning, som arbetarbladet inte lyckades förmedla i sin artikel. Anställ vikarier så att samma vikarie jobbar inom ett mindre antal förskolor, där vikarien får rätt till ett antal procents lön. Därmed blir det en trygg anställningsform för vikarien, en tryggare verksamhet för eleverna och mindre stress för den ordinarie personalen som måste kämpa mot vikariejouren för att få personal och lära upp nya vikarier.

Alexander Hultman

Mer läsning

Annons