Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle moské fördömer bombhotet mot Gefle Dagblad

Efter bomhotet mot Gefle Dagblad går nu ordförande för Gävle islamiska center, Omar Ismael, ut och fördömer hotet mot tidningsredaktionen.
– Det är hemskt att de blivit bombhotade. Vi är emot all slags våld eller uppmaning till våld, säger han till Arbetarbladet.

Gefle Dagblad har i en rad artiklar skrivit om Gävle moské och dess eventuella kopplingar till extremism.

– Oavsett vad GD skriver och publicerar om oss – vilket de har all rätt att göra – så är det deras uppfattning och inte något vi behöver vara överens om. Men även om vi har olika åsikter om saker ska det aldrig övergå i hot. Vi fördömer det här och liknande handlingar, säger Omar Ismael.

Varför tror du att bombhotet mot GD kommer nu?

– Jag kan inte svara på det. Våra medlemmar vet att handlingar som detta skulle skada oss i Gävle moské och alla andra muslimer. Jag tror inte att det är någon av våra medlemmar som har bombhotat Gefle Dagblad.

Nästa gång du träffar medlemmar i moskén, vad kommer du att säga till dem apropå det här bombhotet?

– Jag tar med mig det här och säger att till dem att de inte ska dras in i sådana konflikter. Vi som moské kommer ta det här på allvar och vi vill bevisa motsatsen till det som GD påstår – det kommer vi göra genom fortsatt dialog och debattinlägg, säger Omar Ismael och fortsätter:

– Våra barn är vår framtid och därför är det viktigt med fred och säkerhet. Vi är 100 procent mot våld eller hot om våld. Våra barn och våra familjer är en del av samhället och därför måste samhället också skyddas, säger Omar Ismael och tillägger att det är oerhört viktigt att stå upp för demokratin i den komplexa tid som råder.