Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle ska bli merattraktivt för företag

Gävle ska uppfattas som en av Sveriges mest attraktiva platser för företag. Det är ett av tre näringslivspolitiska mål som kommunfullmäktige i Gävle nu ställt sig bakom. Under våren ska näringslivsavdelningen arbeta fram ett näringslivspolitiskt program tillsammans med företagare.

De två andra målen handlar om framgångsrik kompetensförsörjning och att kommunen skapar de bästa förutsättningarna för företagande jämfört med andra kommuner i Stockholmsregionen.

Näringslivsavdelningen har också listat en rad aktiviteter som ska bidra till att målen uppfylls samt olika sätt att mäta hur väl man lyckas.

Aktiviteterna handlar om allt från att stötta företagen i att arbeta med strategiskt kompetensförsörjning till att arbeta mer för att förenkla för företagen och öka kunskaperna om upphandling. Under våren ska Gävles näringsliv kunna vara med och påverka innehållet i programmet, som i augusti ska godkännas av kommunstyrelsen.

Samtliga partier i kommunfullmäktige är positiva till att ett näringslivspolitiskt program tas fram, och att det sker i samverkan med näringslivet.

Men de fyra allianspartierna ville lägga till några förslag, som till exempel handlade om att Gävle kommun ska inventera vilka kommunala verksamheter som skulle kunna upphandlas av privata företag. Det tillbakavisades dock av de styrande partierna S, V och MP.