Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle skulle förlora 18 miljoner på (S) budgetförslag

Annons

Alliansens partisekreterare presenterade idag en rapport där de granskar hur Socialdemokraternas budgetmotion slår mot de svenska kommunerna. Rapporten visar att (S) föreslagna satsningar är kraftigt underfinansierade och att åtgärderna minskar kommunernas resurser med mellan 4,5 och 5,5 miljarder kronor.

- Socialdemokraternas budgetförslag skulle kosta Gävle kommun minst 18 miljoner kronor. Detta till följd av den höjda arbetsgivaravgiften för ungdomar som kommunerna också måste betala och som Socialdemokraterna inte kompenserar för, säger Roland Ericsson, oppositionsråd C i Gävle kommun i en kommentar till den rapport om Socialdemokraternas budgetmotion som Alliansens partisekreterare presenterade idag.

- En fördubblad arbetsgivaravgift för ungdomar är ett hårt slag mot en grupp som idag har svårigheter att komma in på arbetsmarknaden. Vi ska göra det lättare för ungdomar att få en fot på arbetsmarknaden - inte svårare säger Per-Åke Fredriksson oppositionsråd FP i Gävle kommun.

- Inte nog med att de höjda arbetsgivaravgifterna gör det svårare för ungdomar att få arbete, det ökar också kommunernas kostnader vilket riskerar att försämra välfärden. Socialdemokraterna har också andra förslag som höjer kostnaderna för kommunerna ytterligare, vilket leder till färre händer i vården och färre lärare i skolan och förskolan säger Lili André oppositionsråd KD i Gävle kommun

Alliansregeringen har tillfört 38 miljarder kronor till kommunsektorn sedan 2006. Vi har satsat på att förstärka de offentliga finanserna genom arbetslinjen och därigenom slå vakt om välfärden säger Inger Källgren Sawela oppositionsråd M. Den rapport som partisekreterarna presenterar visar tydligt att Socialdemokraterna går i motsatt riktning och nu satsar på en politik som överger kommunerna, försvagar arbetslinjen och hotar kvalitén i välfärden.

Roland Ericsson (C)
Oppositionsråd

Per-Åke Fredriksson (FP)
 Oppositionsråd

Inger Källgren Sawela (M)
Oppositionsråd

Lili André (KD)
Oppositionsråd

Mer läsning

Annons