Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle Tolkjour växer

Gävle Tolkjour var förra året det snabbast växande företaget i Gävleborgs län. Därför har de utsetts till ”Årets Gasellföretag” i länet av tidningen Dagens industri.

– Det känns som ett kvitto på att det lönar sig att jobba hårt, säger företagets vd Christina Gustafsson Kauranen.

Tidningen Dagens industri utnämner varje år Sveriges snabbast växande företag i varje län, baserat på företagens totala försäljning. Vid en ceremoni i Falun i går kväll mottog Gävle Tolkjour utmärkelsen Gävleborgs Gasellvinnare.

Gävleföretaget, som grundades 1992, förmedlar tolkar över hela Sverige inom 140 språk. I dag har företaget verksamhet i både Gävle och Östersund och totalt har de elva anställda.

Ökade med 564 procent

Under åren 2007–2010 ökade Gävle Tolkjour sin omsättning – försäljning av tolktjänster – med 564 procent till närmare 33 miljoner kronor. Företaget redovisade förra året ett resultat efter finansnetto på drygt 1,6 miljoner kronor.

– Jag har jobbat dygnet runt de senaste åren. Vi erbjuder snabb service och kompetenta tolkar. Vi har aldrig vikit från kvalitén, säger vd Christina Gustafsson Kauranen.

För två veckor sedan berättade Arbetarbladet att Migrationsverket i Gävleborg har tvingats reklamera tolktjänster 81 gånger de senaste fyra månaderna från tolkförmedlingen Järva Tolk och Översättning.

Måste fråga de först

I maj vann företaget upphandlingen av tolkförmedling och därmed måste Migrationsverket fråga dem först när de är i behov av en tolk. Först om de inte kan, får de gå vidare till nästa förmedling på listan. Gävle Tolkjour hamnade vid upphandlingen på en tredje plats. Men när Arbetarbladet ställer frågor kring detta så vill inte Gävle Tolkjour svara.

28 november tävlar Gävle Tolkjour mot de andra länsvinnarna om att bli årets Supergasell – Sveriges snabbast växande företag. Förutom titeln kommer vinnaren att motta ett diplom ur prins Daniels hand.