Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävle utvald som teaterstad

Dramaten samarbetar med Riksteatern, och Gävle är med redan från början. Det blir både dramaproduktioner, skolföreställningar, läsningar och filmvisningar.

Samarbetet ska gälla i tre år. För första året har man beslutat spela ”Gäckanden” med manus och regi av Dramatens tillträdande chef Marie-Louise Ekman och med bland andra Marie Göranzon och Gunilla Nyroos. Dessutom barnföreställningen ”Drömström och Rundlund” av Maria Montelius i regi av Ellen Lam, Mats Kjelbyes ”Blästrad” som spelas för högstadier och gymnasier, digitala filmvisningar av ”Bernardas hus”, gestaltad läsning av ”Den Bergtagna” av Victoria Benedictsson och ”Ensam” av Alfhild Agrell. Dessutom konsert av Romeo och Julia-kören.

– Samarbete gör det möjligt för oss att hitta en ny publik – både barn och vuxna utanför Stockholm. Och vi får för första gången visa bredden på Dramatens repertoar på turné, säger Staffan Valdemar Holm, teaterchef, Dramaten.

Riksteaterns vd Birgitta Englin säger att samarbetet är efterlängtat av en storpublik i hela Sverige.

Från början är åtta teaterföreningar inblandade, förutom Gävle också Eskilstuna, Kristianstad, Lund, Skövde, Umeå, Örebro och Östersund.