Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 procent ska sluta varje år på Korsnäs

/
  • Enligt Korsnäs ledning kommer de anställda inte att bli fler. För att undvika drastiska nedskärningar vill de  i stället införa ett mål där de anställda minskar med 1 procent om året.

Korsnäs ledning vill att personalen ska minska med 1 procent – om året. Så ska företaget slippa drastiska nedskärningar i framtiden.
– I processindustrin är det så att vi hela tiden blir färre. Då är det bättre med 1 procent om året än 5 procent var femte år, säger vd Christer Simrén.

Annons

I dag jobbar 1 800 personer vid Korsnäs tre fabriker i Sverige. Runt 1 000 av dem jobbar i Gävle.

I framtiden kommer de inte att bli fler – tvärtom.

– Så har utvecklingen varit i 100 år, tekniken går framåt och tunga jobb försvinner. Dessutom är det tuffa tider. För tio år sedan hade vi 2 400 anställda bara i Gävle, förklarar Christer Simrén.

Det är bakgrunden till att Korsnäs ledning har lagt fram ett förslag på ett ”enprocentsmål” till pappersfacket.

Poängen är att stora och smärtsamma neddragningar med några års mellanrum ska undvikas. I stället vill företaget lösa det smidigare genom årliga avgångar.

Christer Simrén förklarar införandet av enprocentsmålet med att det är bra att ha spelreglerna klara.

– Det här är inget ovanligt. Det finns flera bolag inom skogsindustrin som jobbar på det här sättet, säger han.

Det skulle innebära att Korsnäs blir 18 anställda färre i år. Någon smärtgräns för hur få Korsnäs kan bli ser han inte så länge de klarar produktionen.

Förhandlingarna med facket har dock strandat.

Papperstreans ordförande vid Korsnäs, Bo Myrberg, är missnöjd med utformningen – men har inte något emot själva enprocentsmålet. Allt för att undvika drastiska nedskärningar som tar mycket kraft.

– Tittar vi historiskt har det hela tiden varit utförsbacke. Företaget gör allt för att spara kostnader. Jag är övertygad om att det fortsätter så och då är det bättre att vi gör på det här viset. Det kommer ändå att bli så att det ska förhandlas vid varje tillfälle, säger han.

Fackets krav är att enprocentsmålet ska bygga på frivilliga avgångar och att de som slutar får någon slags erbjudande med exempelvis några extra månadslöner.

Mer läsning

Annons