Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring åtalas för flera grova brott

Ytterligare en ung kille åtalas efter vinterns rånvåg med unga förövare. Den här 15-åringen från Norrsundet misstänks för ett rån vid Konserthuset i februari samt för misshandel, stöld, olaga hot, försök till utpressning och övergrepp i rättssak.

Annons

Tidigare i år skrev Arbetarbladet om en rad ungdomsrån i Gävle och om oroligheter kring fritidsgården Brynjan. Polilsen tillsatte en rånkommission och flera av rånen har klarats upp.

Enligt åklagaren gjorde en 15-åring från Norrsundet sig skyldig till en rad brott i februari och mars:

Enligt åtalet skallade han 21 februari en annan kille vid fritidsgården Block 17 och sa att han skulle döda honom. 23 februari rånade han en 17-åring på Drottningbron nära Konserthuset. Med ett slag mot ansiktet och hot om att döda eller skada honom tvingade han till sig mobiltelefon, plånbok och mp3-spelare.

29 februari misshandlade han tillsammans med några andra ungdomar en kille utanför Brynjans fritidsgård. 3 mars stal han ett par tennisskor på GTK-hallen. 12 mars krossade han och tre andra personer en ruta och bröt sig in i ett café på Stenebergsskolan.

10-11 mars skrev 15-åringen på msn att han skulle döda eller skada en kille om han inte gav honom ett knogjärn, en batong, kläder, en dator och 2 500 kronor. 16 mars träffade han den killen i Sätra centrum och slog honom i ansiktet med knytnäven och en sladd. Han hotade även killen för att hindra honom att polisanmäla utpressningsförsöken.

Rättegången mot 15-åringen hålls inom två veckor.

Annons