Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 jobb kan försvinna på Gävletidningar

/

Närmare 15 jobb försvinner på Gävletidningar, enligt ett förslag att samordna all annonsproduktion och kundtjänst inom Mittmediakoncernen. Jobben flyttas till Falun, Söderhamn och Östersund.

Annons

I dag på förmiddagen hålls personalinformation om de planerade förändringarna på de berörda tidningarna.

Gävletidningar, som äger både Arbetarbladet och Gefle Dagblad, ingår i Mittmediakoncernen som äger 17 lokala tidningar i Dalarna och Södra Norrland.

Nu vill koncernledningen samordna den annonsproduktion som i dag finns på 13 orter till två – Söderhamn och Östersund. I Gävle skulle 12 jobb försvinna.

Koncernen vill också flytta växel och all så kallad back office-kundtjänst till ett nytt kundcenter i Falun, gemensamt för hela Mittmediakoncernen. Det betyder att ytterligare två-tre jobb flyttas från Gävle.

Enligt Pär Fagerström, vd för både Gävletidningar och Dalarnas tidningar, är besparingen nödvändig för att möta nedgången i annonsintäkter.

– Traditionell dagspress har stagnerande annonsintäkter över tid. I år är nedgången 20 procent. Det är delvis konjunkturellt, men även strukturellt.

Enligt personalinformationen har Mittmediakoncernen förlorat 100 miljoner kronor i annonsintäkter under 2009. Men räknar inte med att mer än hälften av det kan hämtas tillbaka när konjunkturen vänder upp.

De föreslagna förändringarna innebär en kostnadsminskning med 45 miljoner kronor.

Enligt Pär Fagerström går det inte att utesluta uppsägningar i Gävle.

– Men förändringarna ska genomföras först till hösten och mycket hinner hända innan dess, säger han.

Annons