Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring åtalas för arton brott

En 16-årig pojke i Gävle tros ha hunnit begå en lång rad brott innan han nu till slut åtalas.
Han misstänks för att ha stulit bilar, kört berusad, hotat att elda upp en familjs hus och för att ha misshandlat flera personer, en del mycket grovt.

Annons

Totalt åtalas han nu för 18 brott som ska ha begåtts sedan förra sommaren. Trots att det finns en tidsgräns för när åtal ska vara väckt när det handlar om unga lagöverträdare och unga offer har det i det här fallet dragit ut på tiden.

– Han har hela tiden begått nya brott och då har det fördröjts, säger åklagaren Sebastian Flodström.

Bland annat är han misstänkt för sex olika fall av misshandel, varav åklagaren bedömer att två är grova. Vid dessa tillfällen misstänks han ha sparkat och slagit personer som ligger ned och inte kan försvara sig, i ett av fallen ska han dessutom ha använt ett järnrör som tillhygge.

Offren har i regel varit jämnåriga killar som han kommit i bråk med. Själv förnekar han dock att han slagit någon.

Han åtalas även för att ha hotat att elda upp en familjs hus och för att ha hota att döda ett vittne till ett brott om denne inte håller tyst om det.

Två helger i rad ska han ha stulit samma bil och kört omkring tillsammans med kompisar. Vid det andra tillfället fick polisen inte stopp på bilen förrän den prejades av vägen. Det visade sig då att 16-åringen förutom att han saknar körkort dessutom var berusad.

Han åtalas därutöver även för ett inbrott i en restaurang, för att ha tagit en cykel och för att ha gjort våldsamt motstånd mot en polis.

Mer läsning

Annons